Uncategorized

Prana / Chi

Prana/ChiimagesPO8QZVD7

I Yoga kalles det Prana, i Kinesisk medisin kalles det Chi. Kjært barn har mange navn, og vi kan like godt kalle det Livskraft.
Den grunnleggende livs-energien som gjennomsyrer alt levende.
Det er teorine om Livskraft, Prana eller Chi som skiller alternativ medisin og Yoga fra skolemedisin.

Når våren nærmer seg, kan du se Chi i fri utfoldelse. Plant et frø og se at det vokser og blir en vakker plante. Det lille frøet har koden og kraften i seg til å bli akkurat det det skal. Det samme har ett foster som vokser seg til en vakker baby. Chi slutter aldri å utfolde seg i menneskene. Det er vår livskraft.DSC_0008

I Yogisk filosofi og Kinesisk medisin har vi en strøm av energi som beveger seg i energibaner i kroppen. I følge disse teoriene starter alle sykdommer som en ubalanse i den Praniske flyten. Om den har blitt svakere, går du omkring konstant redd, urolig og trett. Du prøver kanskje å kvikke deg opp på koffein, nikotin, sukker eller alkohol, noe som gjør energien enda svakere.

Øvelsene vi gjør i MediYoga handler om å fylle på med Prana/Chi og skape balanse i ditt energisystem. En fullstendig balanse som fører til at du vokser og modnes som menneske. En balanse som fører til en sterk bevissthet om hvem du er på alle nivå i deg selv.

Det å ha en optimal energi flyt i kroppen er vanskelig i våre dager. Vi utsettes for stadig stress. Om vi får en dårlig beskjed kjenner vi på et øyeblikk at alt energien er i hodet, og ikke fint fordelt i hele kroppen. Maten vi spiser inneholder miljø gifter og luften er forurenset. Derfor er det herlig å ha virkemidler som Yoga og alternativ medisin hvor en kan gjøre noe positivt for egen helse.
På de dårligste dagene våre er det spesielt viktig å gjøre Yoga/Meditasjon og leve sunt. Da kommer man raskest i balanse igjen, og sykdom får ikke sette seg.water-lily-1585178_960_720[1]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *