Uncategorized

Pilegrim

DSC01027Ordet Pilegrim, betyr; På Vei

Vi er alle Pilegrimer i livene våre. Vi er alltid på vei, der vi vandrer gjennom alle livets faser og livets opp og ned turer. Forhåpentligvis blir vi sterkere og klokere på veien.

DSC00995
Om et par dager legger jeg og min mann ut på en Pilegrims tur fra Lisboa i Portugal til Santiago de Compostela i Spania. Denne gangen skal vi sykle og jeg gleder megJ. Løypa går på vakre stier, romerske veier, over fjell og elver, gjennom bråkete byer eller en liten landsby som har hus av stein og geiter i hagen. Jipppppi. Løypen er merket med gule piler(i ny og ne), og langs veien er det herberger som du kan overnatte i om du ikke er redd for sovesaler, kaldt vann i dusjen, og snorkende mennesker rundt deg. På herbergene møter du fantastiske mennesker fra hele verden. Alle er ute på sin tur, har gnagsår, er slitne, men fulle av liv og glede.
DSC00940

Å gå på pilegrimstur endrer noe i meg. De gamle mytene sier at hele Melkeveien har samlet sin energi i Caminoen, og at den derfor har en sterk jord energi. Jeg vet ikke, men veien er uansett fylt med god energi av alle menneskene som går i glede og kjærlighet. Du blir sliten av å gå, men allikevel full-ladet av god energi i kropp og sjel.

Hver gang jeg går på pilegrims tur har jeg mål om å tenke kloke tanker og ha fine refleksjoner. Slik blir det aldri. Hodet blir rett og slett tomt. Øyeblikket har nok i seg selv. Vi beveger oss sakte men sikkert i stillheten. Alt forsterkes. Hørsel, lukt og syn blir til sterke opplevelser. Sansene er selve reisen. Morgenduggen på markene og fuglesangen er den vakreste musikk. Himmelen over oss er blå, og veien under oss er grønn, brun og grå. Liver bare ER.

Pilegrimslivet er for meg også betegnende for livet generelt. På vår tur må vi pakke minimalt. For hvert ekstra kilo en tar med, så blir turen tyngre. Du aner ikke hvor mye et kilo betyr når du går eller sykler en hel dag. I hverdagslivet har vi en tendens til å ville ha alt. Har vi for mange hus, hytter, biler, båter og ting blir faktisk livet også slitsomt. Alt skal vedlikeholdes og stjeler vår tid, og mye vil ha mer så vi må bruke alt for mye tid på og shoppe en vellykket fasade. På pilegrims tur pakker vi lett, lar forfengeligheten ligge hjemme. Det er deilig.  Dette lærer meg også stor takknemmelighet for de enkle ting. En setter pris på en dusj i kaldt vann når en kommer frem til herberget. En seng i sovesal sammen med snorkende mennesker. Et enkelt måltid hvor alle er fornøyde med dagens strabaser. Ordtaket om at det enkle ofte er det beste, det stemmer.
DSC00983

Selv om en pilegrims tur tar slutt, er den indre reisen livslang. Stopp aldri å være Pilegrim i ditt liv. Ta utfordringer og nyt øyeblikket. Og husk at om du alltid gjør det du pleier å gjøre, får du nøyaktig det du pleier å få. Ta et nytt steg i livet i dag.

Om du ønsker inspirasjon av vår tur kan du følge oss på http://www.happygoluckynow.net/266654063

Vi reiser til Lisboa på lørdag, og starter syklingen mandag 1 September.

Klem fra Heidi

8 Comments

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *