Uncategorized

Mat intoleranse

https://www.yogajunkies.no/blog/mage-tarm-og-matintoleranse

Sjekk videoen i linken ovenfor, den er ett opptak fra en direkte sendt yoga time som handler om mage/tarm,  matintoleranse samt gode akupunktur punkt for å styrke magen. (kun teori delen er her)

Hver uke kjører jeg online yoga timer med teori etterfulgt av yoga. Dersom du er interessert i å bli med så anbefaler jeg at du abonnere på  YOGABIBLIOTEKET    der ligger timen arkivert sammen med mange andre.

Mer om matintoleranse.

Matintoleranse er en proteinintoleranse, og er en allergisk reaksjon som kommer timer eller dager etter inntak av mat som en ikke tåler. Siden symptomene ikke alltid kommer umiddelbart etter inntak kan det være vanskelig å finne sammenhengen med maten en spiser og helseplager.

Matintoleranse oppstår når maten ikke blir skikkelig brutt ned. Da blir proteinene bare brutt ned til peptider. Disse peptidene kan passere tarmveggen og stimulere B lymfosytter til å danne antistoffer.

Når tarmen har lekkasje,(LGS) betyr det at slimhinnene er brutt ned og tarmen har økt permeabilitet. Da trenger maten gjennom tarmveggen før den er skikkelig brutt ned. Da ligger forholdene til rette for kroppens setter i gang en immunrespons, som gir matintoleranse. 

Dette kan oppstå av forskjellige årsaker; f.eks. antibiotika, tarmflora, stress, infeksjoner, for hard trening eller usunt kosthold samt høyt alkohol forbruk. Noen kan også være født med dårlig tarmfunksjon.

Stress er en faktor som belaster tarmsystemet svært mye. Dersom man har hatt stress over lang tid blir kroppen og tarmen sliten. Dersom vi får en intoleranse, vil kroppen bli ytterligere belastet og vi vil få en vond sirkel av flere sykdommer. Der er ofte enklere og endre på maten vi spiser eller utvendige faktorer i livet som forårsaker stress. Derfor er maten en grei plass og starte slik at en på sikt får mer overskudd til å ta seg av livets uro.

«All sykdom starter i tarmen» Hippokrates

Dersom en spiser mat som kroppen ikke tåler (har intoleranse for) vil det på sikt føre til mer alvorlige sykdommer. Eksempel; eksem, astma, allergi inflammasjoner, migrene, ADHD, Morbus Chron, ms,…mm. I verste fall nyresvikt.

Kroppen vil hele tiden slite med litt inflammasjon, og en vil ikke være sin beste utgave. Det vil være en mye bedre langsiktig strategi og holde bort matvarene som irriterer kroppen til en har restituert tarmen.

Ta kontakt om du ønsker å teste deg tlf 90968661

Prøven tas på blod fra fingen, og sendes til EU Bio Tek sitt laboratorium.

Testen er pålitelig fordi US Bio Tek bruker nyeste laboratoriums analyse og data teknologi.

Alt blir testet 2 ganger, med minimum 95 % reproduserbarhet.

Alle testede antigen har positiv og negativ kontroll.

For å utføre testen må en være sertifisert.  Det gjør at du får god behandling og oppfølging.

 (pris fra kr 3700 -kr 8000 etter hvor mye en vil teste. Anbefaler 144 matvarer med to antigen til kr 5.700,-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *