Uncategorized

Hvordan redde verden på internett.

Hvordan kan vi gjøre verden bedre og samtidig få et bedre liv selv?

Du har sikkert opplevd å søke på noe, og deretter popper det opp med reklame overalt på skjermen. Data intelligens, algoritmer og google vet mer om oss enn noen andre. Det vi søker på får vi mer av, stadig mer spisset for å trigge oss enda mer. Markedskreftene styrer oss og manipulerer oss i den retningen vi søker, og de ønsker. Alt vi gir oppmerksomhet til forsterkes, også det vi søker på internett. Web programmereren har kopiert våre vaner, og bruker dataene for å selge mer.

De fleste overskriftene er negative. KRIG, KATASTROFE, SKAM, DRAP osv.. Vi klikker og får enda mer av det samme.

Tenk om data algoritmene hadde vært programmert til å gjøre oss mer positive, lykkelige og skape fred på jord.

www, internett er vårt kollektive sinn. Vi er med på å skape det.

Hvordan bruke internett til å skape en god verden.

Steg 1

Start med å forestille deg hvordan du ønsker at 2020 skal bli for deg. Deretter hvordan du ønsker verden skal bli. Det er lov å tenke stort uten sensur. Forestille seg så bra som overhodet mulig. Skriv ned 10 stikkord for deg selv og for verden.

Steg 2

Søk på nettet om alt du drømmer om. Vær raus med likes til det som er positivt og i tråd med dine drømmer. Søk på 10 ord hver dag som beskriver hvordan du ønsker verden skal være.

Dersom du ikke ønsker en verden med krig, drap og katastrofer så la være å klikke på det. Ikke gi oppmerksomhet til det du ikke vil ha.

Steg 3

Fornøy deg med å lese om kjekke ting. Gled deg over alt du kan lese og forstå. Vær takknemlig for internett, og at det stadig popper opp kjekke nyheter på din skjerm. Jeg kjenner glede når jeg googler gode ord, og tenker på hvilke ord jeg skal skrive.

Steg 4

Algoritmene som analyserer oss, finner ut at vi ønsker gode ting for oss selv og verden. De sender oss gladere nyheter og påvirker oss alle sammen til å søke mer av det gode. Alt vi gir næring til vokser, og nå får vi positiv næring.

Test dette i 40 dager. Ifølge Yoga filosofien så er det tiden det tar for å etablere en ny vane. Vi etablerer en vane for å søke det vi ønsker oss og ikke det vi ikke vil ha.

Etter 40 dager så kan du evaluere status for deg selv, har det påvirket deg?

Kanskje vi kan påvirke verden om vi blir mange nok.

Del gjerne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *