Uncategorized

Hjelp til mage og tarm

Allergi mage hånd

Mage og tarm er svært viktig for at vi skal ha det bra både fysisk og psykisk. Selv om du spiser sunn og næringsrik mat må kroppen ha et velfungerende tarmsystem med gode slimhinner for at næringen skal tas opp i kroppen og gi vitalitet og overskudd. B12 tas for eksempel opp i et lite stykke av tynntarmen. Forstoppelse og treg mage gjør at vi tar opp avfall som kroppen burde ha kvittet seg med. Som du kanskje forstår er en vital tarm viktig. Hippokrates som kanskje er den mest betydningsfulle personen i medisinens historie sa allerede 400 f.kr at all sykdom starter i tarmen. Kanskje han har rett i det?

Tarmen har mange andre oppgaver som kanskje ikke er like kjente

  • 80 – 90 % av kroppens serotonin blir produsert i tarmens nerveceller. Serotonin er et lykke hormon.
  • 70 – 80 % av immunsystemet ligger i tarmen.
  • Tarmen produserer minst 20 forskjellige hormoner.
  • Tarmen sies å være vår ”andre hjerne”. Har magen det bra så har vi det bra (vagusnerven).
  • Magen en svært sensitiv for stress.
  • Følelser setter seg også i magen.
  • I tarmen har vi mange snille og livsviktige bakterier. Mangel på gode bakterier kan være årsaken til mange av de «nye» plagene våre.

I sonesystemet ligger magen inne i hulen i hånda. Masser nedover mot håndbaken, eller finn en liten ball og rull mellom hendene. Magen får hjelp når du gjør dette. Du gir kroppen din beskjed om å øke sirkulasjonen i mage og tarm. Husker du kjerring rådet fra du var liten og hadde sting eller hold? Vi tok en stein i hånden og klemte hardt. Det hjalp. Det gjør det fortsatt, bare prøv!. Slimhinnene i tarmen fornyes på 3 dager, så om de er slitne i dag kan du hjelpe dem med og fornye seg bedre ganske raskt.

 


Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *