Uncategorized

Drikk VANN

Skal du gjøre en ting til for helsa og kroppens immunsystem (utenom å puste) så er det å drikke vann. Du greier deg 5-10 minutter uten å puste, og uten vann ca. 3 dager. Det er enkel matematikk å forstå at oksygen og væske er det kroppen trenger mest av. Det er også enkelt å forstå at hvordan vi puster og hva vi drikker har en betydning for hvordan vi har det.


Rundt 73% av kroppen vår består av vann, og hver eneste av kroppens funksjoner trenger vann for å fungere. Vann er viktig for hud, hår og negler, men det er også viktig for et godt immunsystem, fordøyelsen, hjernen, kroppstemperatur, hjerterytme og blodtrykk m.m. Vannet bidrar til transport og oppløsning av stoffer i kroppen og halvparten av blodet (blodplasmaet) består av rundt 90% vann.


Vann er nødvendig for å tenke klart. 85% av hjernevevet er vann. Hjernen din trenger vann, og er det organet som inneholder mest vann. Hodepine kan være et resultat av at kroppen er dehydrert.


Dersom man ikke får i seg nok væske, vil kroppen spare på den som allerede er der. Vann som er lagret lenge vil nødvendigvis være surt og av dårligere kvalitet enn om man bytter det ut jevnlig.


Se for deg en celle. Hele kroppen din består av celler, fra negle celler til hjerneceller. Hver av disse cellene trenger mest av alt påfyll av nytt oksygen og rent vann, og ut med alle avfallsstoffene. Kroppen din er smart, smartere enn deg. Så når du ikke puster og drikker nok sparer den på det gamle, som er surt og guffent.


Når våre fjell vann blir sure, dør fisken. For at dette ikke skal skje kalker vi for å få en bedre pH og for å bevare fiskene. Dette gjør din kropp også. Den henter kalk fra skjelettet for å balansere den sure kroppen din og for at cellene dine ikke skal dø.

Uten oksygen og nytt vann lever ikke fisken særlig lenge i bollen sin. Cellene i kroppen din er heller ikke særlig spreke om du puster dårlig og ikke får nok væske i kroppen.

Hva teller som vann og hvor mye trenger du ?
I Norge er vi heldige. Vann har vi tilgang til over alt, enten det er på flaske i butikk eller friskt vann rett fra springen. Men det finnes mange andre kilder som kan bidra til kroppens daglige behov for væske. Forskjellige frukter er ypperlige kilder for vann. En vannmelon består av inntil 90% vann. Grønnsaker som tomater og agurker er også vannholdige.


Mange drikker kaffe, te og brus, men det er vanndrivende så det teller ikke som væske. Dessuten er pH svært lav spesielt i brus (pH i brus er ca. 2,5) slik at kroppen blir sur. Kroppens pH er 7,35 og springvannet ca. 7.
Men det er jo forskjell på folk, så et råd er å gange kroppsvekten din med 0,03 for å finne ut sånn cirka hvor mye vann du trenger. Om du er aktiv og trener mye må du drikke mer.

– Veier du 60 kilo trenger du 1,8 liter vann.

– Veier du 70 kilo trenger du 2,1 liter vann

– Veier du 90 kilo trenger du 2,7 liter vann

Husk at hvis du venter med å drikke til du er tørst så er det faktisk litt for sent. Da kan kroppen allerede være dehydrert og hjernen og resten av kroppen fungerer dessverre ikke 100%. For lite vann kan gi deg hodepine, det kan gjøre deg slapp, trøtt og i dårlig humør og hjernen vil ikke lenger jobbe effektivt.

Oppskrift på en dårlig dag.
Drikk masse brus, helst pepsi max eller coka cola. Slik passer du på at kroppen og cellene dine blir sure. På sikt blir du også sur.
Tenn en sigarett eller ti. Slik får du masse dårlig oksygen inn i kroppen og cellene, du hjelper kroppen med å bryte seg ned.

Vannet ditt hører og husker deg.

Om du tror på den Japanske forskeren Dr. Masuru Emoto, så er det viktig å stelle fint med vannet du har i kroppen din. Ifølge den berømte forskeren hører vannet hva vi tenker, sier, hvilken musikk vi hører på og lyden av omgivelsene våre.

Forsøket finner du i detaljer på nettet, men kort fortalt endret strukturen i vannet seg fra klissete klumper til vakre krystaller alt etter hva et blir utsatt for. Når det hørte vakker musikk, hørte fine ord og tanker blir det som en vakker krystall. Stygge ord og tanker gjør vannet ditt om til stygge klumper.

Vannet i naturen er som en vakker krystall, mens det som er i støy fylte byer er ekkelt og klumpete under mikroskopet.
Jeg tror på Dr. Masuru Emoto forskning og har valgt å stelle fint med vannet inni meg. Siden kroppen min består av ca. 73 % vann, (forøvrig det samme som Moder Jord), ønsker jeg å ha vakre krystaller inni meg og ikke klissete klumper.
Slik dyrker du vakkert vann inni deg:

  • -Si fine ord til deg selv og andre.
  • – Tenk fint om deg selv og andre.
  • – Hør på vakker musikk.
  • – Vær ute i naturen og hør på lydene og se hvor vakkert det er.
  • – Få rent og godt vann i kroppen din.
  • – Pust og gjør Yoga med et smil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *