Uncategorized

Din fantastiske kropp.

De fleste klager over kroppen sin. Den er ikke fin nok, skulle hatt en mindre nese, er for tykk eller tynn, har smerter eller ubehag.

SLUTT Å KLAG PÅ KROPPEN DIN.

Tenkt på alt kroppen gjør for deg. Den gjør så godt den kan for deg 24 timer i døgnet. Hør hva den sier til deg, og gi den så gode forutsetninger som mulig til å gjøre jobben sin.

Kroppen din er smart når du ikke er det. Personlig tror jeg kroppen din er smartere enn det smarteste menneske på jorden. Bare tenk på alt den gjør for deg, uten at du trenger å tenke. Når du har svelget en bit med mat er ikke maten din bekymring lenger. Da ordner kroppen med å fordøye, ta opp næring, sende næringen ut i hele kroppen og kvitter seg med det som ikke var bra for deg. Kroppen puster, regulerer varme, produserer hormoner og beveger deg uten at du trenger å tenke. Kroppen er fantastisk, og den gjør alltid sitt beste for at du skal ha det bra.

Kroppens evne til å helbrede seg selv slutter aldri å forbause meg. (Selv etter å ha jobbet med Naturmedisin i over 20 år)

Vår moderne verden har glemt at kroppen gjør alt for oss. Istedenfor har vi gitt tillitt til at kjemikalier satt sammen i laboratorium er en bedre løsning (noen ganger er det det).
Smerte, feber og stive muskler er kroppen som snakker til deg, ELLER jobber for å få deg frisk. Hør hva den sier! Kroppen vår er fremdeles ett natur produkt. Hodet og tankene vår er litt mer menneske skapte. Når vi lever i nærhet til vår kropp, lever vi i nærhet til naturen. Kroppen er din beste venn, og du skal bo i den hele livet.

Mange kjenner til fenomenet at migrene og hodeverk kommer i helgen, eller at en blir syk når den etterlengtede ferien kommer. Dette er et resultat av at kroppen endelig slapper av og at stress hormonene renses ut av kroppen. En stresset kropp trekker seg sammen og holder på masse stress hormoner. Når vi slapper av igjen utvider kroppen seg og renser ut stresset. Dette kan ofte gi hodeverk og lett forkjølelse, alt etter hvor lenge og kraftig stresset har vært. Det er kanskje litt vanskelig, men vær takknemlig og la kroppen få gjøre sin jobb. Om du tar smertestillende/febernedsettende for å kjøre videre i samme tempo vil kroppen lagre det som skulle blitt renset ut, og det vil bygge seg opp til en større plage i deg.

Når vi gjør Yoga eller praktiserer Kinesisk medisin setter vi i gang kroppens eget restitusjons system. Vi åpner opp energi systemene ved hjelp av øvelser, pust og meditasjon og kroppen setter i gang sin egen helbredelse. Etter en tid lærer kroppen å ta ansvar for seg selv fordi kroppens energi flyt (Prana) er i balanse.

Når energien flyter fint gjennom alle våre meridianer er vi friske, både fysisk og psykisk. Om du får tid til å praktisere minst en gang i uken blir kroppen stadig korrigert til å fungere optimalt, og du vil føle deg friskere.

Yoga virker, men bare om du gjør det.

De fleste mennesker tar til takke med alt for lite når det gjelder kropp og helse. De er fornøyde bare de ikke har spesielt vondt noe sted, og at de ser bra ut. En god helse er mye mer enn fravær av sykdom og et godt utseende.

Inntil nå har vi levd i en verden som har oversett eller misforstått livskraftens evne til helbredelse. Vi har lagt all vår tillit og håp til de medisinske modeller, som tenker at vi kun er et fysisk fenomen. Nå er det på tide å betrakte livskraften (Prana) som en livsviktig del av helse og velvære på lengre sikt.

Det er virkelig fantastisk hvordan kroppen fornyer seg selv hver dag.

Refleksjon.
Ha tillitt til kroppen din.
Hvordan kan du bidra til at din kropp kan bli optimal?
Hva vil kroppen din ha?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *