Alternativ Behandling

A0006903

ALTERNATIV MEDISIN oppfatter mennesket som en helhet. Sunnhet beror på om livsenergien flyter harmonisk i kroppen. Fysisk og psykisk sykdom kommer når det ikke er balanse i denne energiutfoldelsen.
Når vi ikke er samstemt med Chi(vår livsenergi) er vi som en ustemt gitar. Vi lyder rett og slett ikke bra. Sykdom og destruktive følelser er da en realitet. Jo mer vi er i takt med oss selv, jo vakrere kan vi spille ”livets spill”. Med det mener jeg at når man ikke har smerte i kropp og sinn, har vi kraft og vitalitet til å utvikle oss som menneske, vi kan le og ha overskudd til livet. Alt fungerer bedre.
Dessverre lever de fleste av oss uten og være helt ”stemte”. Hverdagens stress og bekymringer setter oss fort litt utav det. Derfor er det viktig å kunne noen knep eller få behandling av en erfaren terapeut, slik at vi er i best mulig balanse.

 

 

MINE BEHANDLINGSMETODER BESTÅR AV:

REFLEKSOLOGI/SONETERAPI er en behandling som har til mål å frigjøre kroppens eget reperasjonssystem. Terapeuten sin oppgave er å fjerne blokkeringer slik at kroppen fungerer som den skal. Dette oppnår man ved å jobbe mot ulike sonesystem som fot, legg, lår, øre og rygg.
Etter en periode med sykdom, stress og skader er kroppen i ubalanse og energibanene blokkerte. Dette hindrer kroppen i å fungere optimalt. Terapeuten stimulerer sonepunkter på kroppen, slik at energien igjen kan flyte fritt. På denne måten kan man lindre de vanligste helseproblemer på en naturlig og trygg måte, uten påviste skadelige bivirkninger.

ØREAKUPUNKTUR er en praktisk metode med stort medisinsk anvendelsesområde. Metoden praktiseres i dag over hele verden, og er annerkjent av Verdens Helseorganisasjon. Øreakupunktur er basert på at hele organismen med forskjellige deler og funksjoner gjenspeiles i det ytre øre.
Punktene i øret gjenspeiler sykdom og svakhet i kroppen. Disse punktene er ømfintlige for trykk og har mindre elektrisk hudmotstand. Punktene behandles med sterile engangsnåler, kule-plaster, laser eller massasje.

MEDISINSK AKUPUNKTUR er en akupunktur form som raskt løser opp i vonde muskler, sener og ledd. Nålene settes i triggerpunkter og fungerer som et adaptogen. Det betyr at hjernen analyserer området som nålen settes i, øker blodsirkulasjonen, slakker eller strammer muskelen, og kroppen heles på naturlig vis. Dette er en veldig effektiv behandling, og den form for akupunktur som blir forsket aller mest på.

SKOLEMEDISIN jeg har eksamen i anatomi, fysiologi, patologi, mikrobiologi, farmakologi, ¨psykologi, indremedisin, førstehjelp og yrkeshygiene fra høyskolen.

ERNÆRING Et sunt kosthold med rikelig av vitaminer og mineraler er en selvfølge for god helse. Endring av kostholdet i forhold til sykdom/plage kan gi mye raskere og vedvarende bedring.

KOPPING MASSASJE er en gammel terapiform som er kjent både fra India og Kina fra lang tid tilbake.
Det grunnleggende i behandlingen går ut på å øke blod gjennomstrømningen i kroppen, dermed starter kroppens eget rensesystem. Kopping er en behagelig behandlingsform som gir økt velvære da den løser opp spenninger som sitter i muskulaturen.

MASSASJE Muskler som er spente over lang tid kan ofte verke og være trette. Massasje er en effektiv behandlingsform som myker opp muskulaturen og får i gang blodsirkulasjonen. Dette hjelper for fysiske og psykiske spenninger, stess og hodepine. Jeg kan tilby klassisk, idretts- og avslappings massasje.

ØRELYSBEHANDLING er opprinnelig en indiansk avslappings seremoni som virker velgjørende og beroligende. Ørelysene er laget av lerret og bivoks. Ved behandling plasseres den ene enden i øret mens man tenner på i den andre enden. Lysene lager vakum og ”suger” voks fra øret mens det brenner. Vibrasjonsbølgene virker som myk massasje av trommehinnen og stabiliserer trykk i øre, panne og bihuleområdet.

URTEMEDISIN Legeurtenes historie er like lang som menneskehetens historie. Rundt 75 % av all medisinsk behandling i verden foregår med naturmedisin, som i hovedsak bygger på urtemedisin. Det kan ofte være fornuftig å kombinere urter med annen behandling for å få en raskere effekt. Forskning på legeplanter er i dag støttet av Verdens Helseorganisasjon(WHO).

KINESISKE DIAGNOSEMETODER Jeg bruker bl.a. iris, tunge, back shu og ansikts diagnose for å raskt og effektivt gi en riktig behandling med riktige urte medisiner.

GUA SHA er en eldgammel teknikk som er en del av akupunktur læren. Ved behandling brukes en Gua Sha skrape som stimulerer akupunktur meridianene for å øke blodsirkulasjon og løse opp blod stagnasjoner i kroppen. Kan også brukes som en tøff massasje i stive muskel knuter.
Siden Gua Sha i utgangspunktet er en behandling for å forhindre stagnasjon og sørge for fri flyt av “Chi” og blodgjennomstrømming i kroppen, er Gua Sha effektiv for en rekke sykdommer. Blant annet behandles utmattelse, dårlig sirkulasjon, muskel- og betennelsesplager, hodepine og stive/ømme muskler m.m.

BACHS BLOMSTERMEDISIN ”Sunnhet avhenger om vi er i kontakt med vår sjel”, Dr. Edward Bach. Bachs blomstermedisin er en form for komplementær behandling som brukes for å behandle og balansere negative følelser. Årsaken er at Bach mente at all sykdom og menneskelig lidelse blir forårsaket av våre negative følelser. Nyere forskning på sammenhengen mellom følelser og immunforsvar støtter det synspunktet at følelsesmessig tilstand og fysisk helse henger sammen. Stadig flere medisinske eksperter er nå enige om at et sunt sinn virkelig fører til en sunn kropp.

DORN TERAPI er en mild mobilisering av dysfunksjonelle virvler og ledd. Man korrigerer enkelt og effektivt feilstillinger i ryggsøylen og andre ledd ved hjelp av lette trykk og pasientens bevegelse. Metoden er uten knekk og plutselige rykk. Siden hver ryggvirvel er koblet til visse organer i kroppen via nervesystemet kan balansering av ryggvirvlene hjelpe på en rekke plager, både fysisk og psykisk.

HEALING Energi utveksles alltid mellom mennsker, og blir ofte kalt healing. På en enkel måte kan man si at man gjennom å gi behandling er en “startkabel” og gir energi til pasienten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *